Sunday, January 30, 2011

Kopenhaagen.




Hetkel on vist kõik taanalsed natukene kurvad, sest Taani kaotas käispalli maailmameistrivõistlused Prantsusmaale (väga napilt), aga homme on kindlasti kõigil nägu naerul ja elu on jälle ilus.

Reede hommikul algas mu nädalalõpp Kopenhaagenis, kuhu me sõitsime Aarhusest praamiga. Praam küll täpselt Kopenhaagenisse ei sõida, vaid viib reisjad mingisse teise linna, kust on tund aega sõitu pealinna, aga siiski nii on kiirem ja mugavam, kui muud teed pidi minna. Seal sai isegi 1 cm-st õrna lumekihti näha. Kopenhaagenis sai igasugused tähtsad kohad ära vaadatud(kuningaloss, kirikud ja muud tähtsad majad ning ka mõni pood), aga ma tahaks teile tutvustada teistmoodi turismiatraktsiooni Christiania't . See on eriline kohake, kahjuks seal sees ei tohi pilte teha, sest nad kardavad, kuidas sa pildistad nende äritsemist. Kõik on seal nii teistmoodi, kui muidu harjunud oleme. See kuidas natuke tumedama nahaga noored tünni ääres käsi soojendavad ja marihuaanat suitsetavad – meenutas mulle tüüpilist Hollywoodi filmi, mingist noortegängist. Seal peab ise käima, et tunda seda ebaharilikku mõnusat tunnet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Freetown_Christiania


(Christiania'st väljumisel)


Käisime ka teaduskeskuse moodi kohas(mille täpset nime ma ei mäleta)- seal sai veedetud tunde ning samal ajal toimus ka seal väga populaarne Body World’s näitus. Sai ära nähtud ka maailma vanim tivoli, aga kahjuks on see talve perioodil suletud.

http://www.youtube.com/watch?v=dtu_FhFI6MY&feature=player_embedded

Pikalt olin mõelnud küsimuse üle, kas Taanis kodutuid ka ikka on, sest siin Aarhuses pole veel ühegagi kokku juhtunud. Siiski pole taani mingi imedemaa, et siin neid ei oleks. Kopenhaagenis nägin ka esimesed eluheidikud kõrvaltänaval ära, ei saaks öelda, et nad oleksid „puhtad taanalsed“ olnud – pigem sisserännanud immigrandid. Suurest linnast, ei puudu mitte midagi - on kohalikud väiksed Hiina, Vietanmi jne keldripoekesed, kust saad igasugust eksootilist kaupa, tänav, mis on tuntud prostituutide poolest ja muidugi ei saa unustada jalgrattaid.

Kokkuvõttes on Kopenhaagen ilus linn, kust igaüks leiab endale midagi, aga kindlasti on seal suvel rohkem teha kui talvel.

4 comments:

  1. Tundub, et sul oli väga huvitav ja hariv nädalavahetus. Oleks isegi tahtnud Kopenhaageniga tutvuda, aga ma vist pole ainuke. Meil mõned on väga nördinud ja isegi vihased, et meie kevadreis ei vii meid Kopenhaagenisse. Kas te ööbisite hotellis või kuskil pere sugulaste juures?

    ReplyDelete
  2. Me ööbisime taani ema venna juures, kes elab Kopenhaagenis korteris. Nädalavahetus oli tõesti väga tore.

    ReplyDelete
  3. Õpetaja Eero võttis mul sõnad suust. Tundub, et sul on üldse selle sõiduga tohutult vedanud.

    ReplyDelete
  4. Ma arvan, et meil kõigil on vedanud;)

    ReplyDelete